Door mijn eigen ervaring binnen het bedrijfsleven, weet ik dat (onbewuste) gevoelens productiviteit in de weg kunnen zitten. Met mijn workshop en coaching maak ik teams of individuele medewerkers daarvan bewust. Ook leer ik ze technieken aan om hun gedrag te veranderen.

Past Reality Integration (PRI) is een therapeutische benadering, die gericht is op het verwerken van onverwerkte emoties uit het verleden. Hoewel deze benadering in eerste instantie vooral gericht is op individuele problemen, kan ook het bedrijfsleven er baat bij hebben. Hieronder volgen enkele voorbeelden waarop coaching middels PRI bedrijven kan helpen:

  1. Vermindering van stress: Stress is een veelvoorkomend probleem in het bedrijfsleven en kan leiden tot een verminderde productiviteit, vermoeidheid en een verhoogd ziekteverzuim. PRI kan helpen bij het verminderen van stress door het verwerken van emoties, die aan de basis van de stress liggen. Dit zal leiden tot een vermindering van stressgerelateerde klachten en een verhoging van de productiviteit.
  2. Verbeterde communicatie: PRI kan ook helpen bij het verbeteren van communicatie binnen een team, een afdeling of het gehele bedrijf. Als mens reageren we vaak onbewust vanuit onverwerkte emoties wat kan leiden tot slechte communicatie en een minder begrip naar collega’s. Door een beter begrip te krijgen van de eigen emoties en die van anderen, zal dit leiden tot een betere onderlinge communicatie en een verbeterde samenwerking.
  3. Verhoogde motivatie: Onverwerkte emoties kunnen een negatieve invloed hebben op de motivatie van werknemers. Door te leren hoe om te gaan met deze emoties, zal de motivatie van werknemers toenemen en kunnen ze zich meer betrokken voelen bij hun werk.
  4. Vermindering van conflicten: Onverwerkte emoties kunnen ook leiden tot conflicten binnen het bedrijf. Door deze emoties te verwerken, kunnen conflicten worden verminderd en kan een meer positieve en constructieve werkomgeving worden gecreëerd.
  5. Verbeterde leiderschap: PRI kan ook helpen bij het verbeteren van leiderschap binnen het bedrijf. Door het verwerken van emoties uit het verleden kunnen leiders meer inzicht krijgen in hun eigen gedrag en dat van anderen, wat kan leiden tot een verbeterd leiderschap en een meer positieve bedrijfscultuur.

Al met al kan persoonlijke ontwikkeling met behulp van PRI dus helpen bij het verbeteren van de algehele werkomgeving binnen een bedrijf, door het verminderen van stress, verbeterde communicatie, verhoogde motivatie, verminderde conflicten en verbeterd leiderschap.

Benieuwd wat Past Reality Integration voor jou kan betekenen? Maak een afspraak

PRI in de praktijk

Geverifieerd door MonsterInsights