Past Reality Integration (PRI) is een therapeutische methode, die bedoeld is voor mensen, die emotionele problemen en lijdenslast ervaren als gevolg van onverwerkte ervaringen uit het verleden. PRI richt zich op het begrijpen en verwerken van de emotionele pijn, die ontstaat door deze onverwerkte ervaringen. De PRI methode helpt individuele mensen om deze pijn los te laten en te helen. Een Past Reality Integration traject is nuttig voor mensen met verschillende soorten emotionele problemen, waaronder angst, depressie, relatieproblemen, verslavingen en andere problemen, die voortkomen uit onverwerkte ervaringen uit het verleden.

Het is belangrijk om op te merken dat PRI een holistische aanpak is die de gehele persoon behandelt middels de pijlers: gevoel, cognitie en gedrag en niet alleen specifieke symptomen of problemen. Daarom kunnen ook mensen zonder specifieke psychologische aandoeningen baat hebben bij deze benadering, zoals mensen die meer inzicht willen krijgen in zichzelf en hun emoties, en hun persoonlijke groei willen bevorderen.

Voor welke doelgroepen werkt PRI?

PRI werkt goed bij personen met een privé traject volgen. Daarnaast kan PRI ook goed in een werkomgeving worden ingezet, zoals in het onderwijs of in het bedrijfsleven. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven kan PRI therapie op diverse manieren worden ingezet. Dat kan via een individueel PRI-coachingstraject bijvoorbeeld in het geval van een (dreigende) burn-out, onderpresteren of iemand met veel conflicten. Daarnaast kan PRI ook worden ingezet voor het verbeteren van samenwerkingen binnen afdelingen of teams. Ook kan een workshop PRI goed ingezet worden voor het verhogen van het bewustzijn van de medewerkers. 

Benieuwd wat Past Reality Integration voor jou kan betekenen? Maak een afspraak

PRI in de praktijk

Geverifieerd door MonsterInsights