Test je persoonlijke Afweer-rol

Met de volgende test kun je bepalen welk afweermechanisme je het meest gebruikt. Iedereen gebruikt alle afweervormen, maar er bestaan verschillen in de frequentie waarmee we de ene of de andere afweer gebruiken. Met deze test krijg je een beter beeld van jouw afweren, en kun je ontdekken wat jouw specifieke afweerprofiel is.

Geef met een cijfer van 1 tot en met 10 achter iedere zin aan in hoeverre de
bewering hieronder op jou slaat. 1 betekent ‘slaat helemaal niet op mij’ en 10 betekent ‘slaat precies op mij’ . Sommige uitspraken bestaan uit twee delen. Vraag je dan af in hoeverre de hele bewering op jou van toepassing is. Als je je alleen herkent in het ene of het andere deel van de uitspraak, betekent dat dus dat je je niet echt herkent in de hele bewering.

Wees in je eigen belang zo eerlijk mogelijk. Bedenk dat je met niemand over je antwoorden hoeft te praten, zelfs niet over deze test. Het is moeilijk om eerlijk te zijn over afweermechanismen, omdat ze ons niet van onze mooiste kant laten zien. Kijk dus diep bij jezelf naar binnen en geef een eerlijk antwoord, ook als je de waarheid liever niet zou willen toegeven, zelfs niet aan jezelf. Wees je bewust dat je nu bezig bent belangrijke stappen te zetten om te helen. Als je merkt dat je je score toch (al is het maar een beetje) mooier wilt maken dan hij is, denk er dan aan dat dat betekent dat er een afweer geactiveerd is.

Uitgebreide uitleg

  • Verwachten score

  • Welke gemiddelde score denk je te halen bij valse hoop?
  • Welke gemiddelde score denk je te halen bij valse macht?
  • Welke gemiddelde score denk je te halen bij ontkenning van behoeften?
  • Welke gemiddelde score denk je te halen bij primaire afweer?
  • Welke gemiddelde score denk je te halen bij Angst?
Benieuwd wat Past Reality Integration voor jou kan betekenen? Maak een afspraak
Heb je een vraag?