In ons leven zitten we minimaal 14 jaar op school. Het is een heel belangrijke periode die ons vormt voor de rest van ons leven. Daarom is het van groot belang dat we ons veilig voelen op school. Die veilige omgeving wordt vormgegeven door het personeel, de ouders en de kinderen. Toch lukt het niet altijd om de school een veilige plek te laten zijn. Denk maar aan leerlingen die elkaar pesten, leraren die vervelende dingen over elkaar of leerlingen zeggen of ouders die de school de schuld geven van de cijfers van hun kind.

PRI (Past Reality Integration) is een therapeutische benadering die gericht is op het oplossen van onverwerkte emotionele ervaringen uit het verleden. Hoewel PRI in de eerste plaats niet specifiek is ontworpen voor toepassing in het onderwijs, kan het zeker een rol spelen bij het helpen van leerlingen en docenten om emotionele blokkades te overwinnen die hun leer- en leservaringen belemmeren.

Hier zijn een paar manieren waarop PRI kan helpen in het onderwijs:

  1. Verwijderen van emotionele blokkades: Emotionele blokkades kunnen het leren en het onderwijs belemmeren. PRI kan helpen bij het identificeren en verwijderen van deze blokkades, waardoor leerlingen en docenten meer open staan voor nieuwe informatie en ervaringen.
  2. Het verbeteren van relaties: PRI kan ook helpen bij het verbeteren van relaties tussen leerlingen, docenten en ouders. Door onverwerkte emotionele ervaringen uit het verleden op te lossen, kunnen leerlingen beter omgaan met conflicten en kunnen docenten en ouders betere communicatiekanalen openen.
  3. Verminderen van stress: PRI kan ook helpen bij het verminderen van stress, zoals faalangst, bij leerlingen en docenten. Stress kan een negatieve invloed hebben op het leren en het onderwijs, maar door emotionele blokkades op te lossen en meer inzicht te krijgen in hun emoties, kunnen leerlingen en docenten beter omgaan met stressvolle situaties.
  4. Het bevorderen van een positief zelfbeeld: PRI kan ook helpen bij het bevorderen van een positief zelfbeeld bij leerlingen en docenten. Door onverwerkte emoties uit het verleden op te lossen, kunnen leerlingen en docenten beter begrijpen wie ze zijn en wat ze willen bereiken, waardoor ze meer vertrouwen krijgen in zichzelf en hun capaciteiten.

Kortom, hoewel PRI niet specifiek is ontworpen voor toepassing in het onderwijs, kan het zeker een rol spelen bij het helpen van leerlingen en docenten om emotionele blokkades te overwinnen en hun leer- en leservaringen te verbeteren.

Benieuwd wat Past Reality Integration voor jou kan betekenen? Maak een afspraak

PRI in de praktijk

Geverifieerd door MonsterInsights