Over Wouter Klijn

Mijn naam is Wouter Klijn (1971). Ik ben PRI-therapeut en coach voor cliënten en bedrijven. Ik heb een fijne partner en ben trotse vader van twee zonen. Je kunt bij mij terecht voor de diverse hulpvragen die je tegen kunt komen in het leven. Ik heb dankzij de inzichten vanuit PRI heldere en concrete stappen kunnen zetten voor meer levensgeluk in mijn privéleven en meer succes in mijn onderneming. Tevens geef ik trainingen en coaching aan teams binnen bedrijven. Dit alles doe ik vanuit het gedachtegoed uit de boeken van Ingeborg Bosch: Past Reality Integration.

Mijn belangrijkste kwaliteiten

Ik luister met complete aandacht en ik voel mee met de cliënt. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mijn cliënt en zijn verhaal. Daarbij leef ik me in mijn cliënt in, zonder een oordeel te hebben over de cliënt. Ik ben rustig van stem en gedrag en geef vertrouwen. Ik bekijk situaties met een frisse blik en heb heldere ideeën. Cliënten ervaren mij als stabiel en met een krachtige aanwezigheid en mannelijke energie. Ook ben ik initiatiefrijk en kan ik waar nodig ook confronteren.

Scheiding en ouderschap

Koers je aan op een relatiebreuk en wil je in verbinding uit elkaar gaan? Of zoek je hulp bij problemen met of van je puberende kinderen? Mijn deur staat voor je open. Het einde van mijn relatie met de moeder van mijn kinderen heeft mij in beweging gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat ik gevoelens die ik in eerdere periodes van mijn leven had weggestopt dieper ging onderzoeken. Want nu moest ik er wel iets mee, voor mezelf, mijn relatie met mijn ex – we blijven immers samen de ouders van onze zonen – en niet in de laatste plaats voor mijn jongens.

Zo kwam PRI op mijn pad. Door deze methode ging ik inzien dat het grootste deel van de emoties die bij ons opkomen in dagelijkse situaties niets te maken hebben met die situatie in het heden. We worden boos, gespannen, onzeker, bang of onverschillig wanneer situaties raken aan gebeurtenissen uit onze vroegste levensjaren, die toen te pijnlijk waren om te kunnen verwerken. En die we dus hebben moeten verdringen. De impact daarvan op hoe we in het dagelijks leven reageren, is groot.

Door met PRI deze emotionele lading van het hier en nu af te halen en die te plaatsen waar die hoort, ziet de wereld er ineens heel anders uit. Je kunt stoppen met het projecteren van je eigen verleden op de ander. En daarmee veel constructiever en openhartiger met elkaar om (blijven) gaan.

Dit nieuwe perspectief en mijn ervaring van het (gescheiden) ouderschap, hebben een bepaalde verdieping gebracht in mijn leven. Als ervaringsdeskundige weet ik dat niet elke relatie in stand is te houden; het verbreken daarvan gaat met veel emotie gepaard bij beiden – zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Het gaat me aan het hart als zij bij een scheiding het kind van de rekening dreigen te worden. Ik leer je graag hoe je PRI kunt toepassen om in verbinding uit elkaar te kunnen gaan. En om in verbinding te blijven, ook als er nieuwe partners in jullie levens verschijnen.

Kinderen op weg naar volwassenheid

Ook help ik kinderen (ouder dan 15 jaar) meer begrip van en inzicht te geven in hun emoties en gedachtes. In relatie tot een scheiding, of als ze zich regelmatig rot voelen. Als vader van twee jongens in de puberteit weet ik hoe turbulent deze periode kan zijn. Hormonen gieren door hun lijf, ze worstelen ermee zich los te maken van hun ouders. Tegelijk wordt het sociale leven belangrijker en kan daar ook de sociale druk voelbaar zijn; hoor ik er wel bij als ik gewoon mezelf ben?

Volwassenen

Ook voor andere hulpvragen kun je mij inschakelen. Zo komt er iemand in mijn praktijk die last heeft van hartritmestoornissen, waarvoor de artsen geen verklaring kunnen vinden. Dan is er sprake van zogenoemde somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten, kortweg SOLK. Samen gaan we dan op zoek naar een oplossing.

Bedrijfsleven

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als consultant en projectmanager in het bedrijfsleven. Het meest enthousiast werd ik van het contact met al die verschillende mensen: samen met mijn klanten onderzoeken wat er nu echt nodig was en daar een passende oplossing voor vinden. Ik heb een opleiding tot trainer-coach gevolgd, zodat ik trainingen aan teams en groepen kon geven in het kader van teambuilding en teamontwikkeling. Ik doe dat nu een aantal jaar met veel plezier. PRI geeft daar een mooie verdieping aan, doordat het in beeld brengt waar bepaalde (gedrags)eigenschappen vandaan komen, hoe daarmee kan worden omgegaan of hoe daaraan kan worden gewerkt. Wil je hier meer overlezen dan kan dat hier: www.wouterklijn.nl/bedrijven/

Benieuwd wat Past Reality Integration voor jou kan betekenen? Maak een afspraak
Heb je een vraag?