Over mij

Mijn naam is Wouter Klijn (1971). Ik werk als trainer/coach en ben PRI-therapeut in opleiding. Ik heb een fijne partner en ben trotse vader van twee zonen. Je kunt bij mij terecht voor de diverse hulpvragen, die je tegen kunt komen in het leven. Koers je aan op een relatiebreuk en wil je in verbinding uit elkaar gaan. Of zoek je hulp bij problemen met of van je puberende kinderen, mijn deur staat voor je open. Daarnaast geef ik training en coaching aan teams binnen bedrijven. Dit alles doe ik vanuit het gedachtegoed uit de boeken van Ingeborg Bosch: Past Reality Integration.

In maart 2017 werd ik geïnterviewd door Sandra Brandt voor het radioprogramma “Het Heldere uur” over PRI en wat het voor mij en mijn leven heeft betekend.
» Hier kun je het interview afluisteren «

Kernwoord
Mijn belangrijkste kwaliteiten, die ik terug krijg van mijn cliënten zijn: dat ik goed luister en meevoel met de cliënt. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mijn cliënt en zijn verhaal. Daarbij leef ik me in in mijn cliënt zonder een oordeel over de cliënt. Ik ben rustig van stem en gedrag en geef vertrouwen. Ik bekijk situaties met een frisse blik en heb heldere ideeën. Cliënten ervaren mij als stabiel en met een krachtige aanwezigheid en mannelijke energie. Ook ben ik initiatiefrijk en kan ik waar nodig ook confronteren.

Scheiding en ouderschap
Het einde van mijn relatie met de moeder van mijn kinderen heeft mij emotioneel in beweging gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat ik gevoelens die ik in eerdere periodes van mijn leven had weggestopt, verder ging onderzoeken. Want nu moest ik er wel iets mee, voor mezelf, mijn relatie met mijn ex – we blijven immers samen de ouders van onze zonen – en niet in de laatste plaats voor mijn jongens.

Zo kwam PRI op mijn pad. Door deze methode ging ik inzien dat het grootste deel van de emoties die bij ons opkomen in dagelijkse situaties, niets te maken hebben met die situatie in het heden. We worden boos, gespannen, onzeker, bang of onverschillig wanneer situaties raken aan gebeurtenissen uit onze vroegste levensjaren, die toen te pijnlijk waren om te kunnen verwerken. En die we dus hebben moeten verdringen. De impact daarvan op hoe we in het dagelijks leven reageren, is groot.

Door met PRI deze emotionele lading van het hier en nu af te halen en hem te plaatsen waar hij hoort, ziet de wereld er ineens heel anders uit. Je kunt stoppen met het projecteren van je eigen verleden op de ander. En daarmee veel constructiever en openhartiger met elkaar om (blijven) gaan.

Dit nieuwe perspectief en mijn ervaring van het (gescheiden) ouderschap, hebben een bepaalde verdieping gebracht in mijn leven. Niet elke relatie is in stand te houden, het verbreken daarvan gaat met veel emotie gepaard bij beiden – zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Het gaat me aan het hart als zij bij een scheiding het kind van de rekening dreigen te worden. Ik leer je graag hoe je PRI kunt toepassen om in verbinding uit elkaar te kunnen gaan. En om in verbinding te blijven, ook als er nieuwe partners in jullie levens verschijnen.

Kinderen op weg naar volwassenheid
Ook help ik kinderen (boven de 15) meer begrip van en grip op hun emoties te krijgen. In relatie tot een scheiding, of gewoon, als ze zich regelmatig rot voelen. Als vader van twee jongens in de puberteit weet ik hoe turbulent deze periode kan zijn. Hormonen gieren door het lijf, ze worstelen ermee zich los te maken van hun ouders. Tegelijk wordt het sociale leven belangrijker en kan daar ook de sociale druk voelbaar zijn; hoor ik er wel bij als ik gewoon mezelf ben?

Bedrijfsleven
Ik ben jarenlang werkzaam geweest als consultant en projectmanager in het bedrijfsleven. Het meest enthousiast werd ik van het contact met al die verschillende mensen: samen met mijn klanten onderzoeken wat er nu echt nodig was en daar een passende oplossing voor te vinden. Ik heb een opleiding tot trainer/coach gevolgd, zodat ik trainingen aan teams en groepen kon gaan geven in het kader van teambuilding en teamontwikkeling. Ik doe dat nu een aantal jaar met veel plezier. PRI geeft daar nu een mooie verdieping aan doordat het in beeld brengt waar bepaalde (gedrags)eigenschappen vandaan komen, hoe daarmee kan worden omgegaan of hoe daaraan kan worden gewerkt.

Door met PRI deze emotionele lading van het hier en nu af te halen en hem te plaatsen waar hij hoort, ziet de wereld er ineens heel anders uit. Je kunt stoppen met het projecteren van je eigen verleden op de ander. En daarmee veel constructiever en openhartiger met elkaar om (blijven) gaan.

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of wil je een kennismakingsgesprek?

Neem dan contact op met mij.